Φτηνοί Η/Υ

Χρειάζεστε έναν Η/Υ, αλλά σας πέφτει ακριβός;

Έχετε τις παρακάτω επιλογές:

  1. Υπολογιστές χωρίς λειτουργικό σύστημα ή με ελεύθερο λειτουργικό. Υπάρχουν αρκετά λειτουργικά πλέον, αλλά αν δεν τα γνωρίζετε προτιμήστε Linux. Κυκλοφορούν τελευταία σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών και σε χονδρέμπορες (τύπου ΜΑΚΡΟ) και στοιχίζουν λιγότερο από 300€.

Ακόμα πιο φτηνό;

  1. Single board PCs (Raspberry Pi, Cubieboard κ.α.) Πρόκειται για μια κεντρική μονάδα συμπιεσμένη σε μια πλακέτα. Στοιχίζει περίπου 30€. Αλλά θα χρειαστείτε επιπλέον ποντίκι, πληκτρολόγιο και οθόνη ή ψηφιακή τηλεόραση. Οι επιδόσεις του είναι αντίστοιχες ενός φτηνού Η/Υ. Είναι η νέα μανία σε πανεπιστήμια και σχολεία σε Ευρώπη και Β. Αμερική. Ο λόγος ποιότητας/τιμής είναι ο υψηλότερος που υπάρχει. Υπάρχουν εκδόσεις που τρέχουν Debian Linux κι άλλες που τρέχουν Android. Οι πρώτες έχουν, προφανώς, περισσότερες δυνατότητες.

Ακόμα πιο φτηνό;

  1. Tablet χωρίς Google support. Δεν είναι, βέβαια, υπολογιστής, αλλά κάνει πολλά πράγματα. No Google support σημαίνει ότι δε θα έχετε πρόσβαση στο Play Store (και δεν υπάρχει τρόπος να την αποκτήσετε). Θα κατεβάζετε εφαρμογές από άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Όμως το κόστος μειώνεται σημαντικά. Και γλιτώνετε από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google που δε μπορούν να απεγκατασταθούν. Τέτοια tablet έχει το Πλαίσιο.

Ακόμα πιο φτηνό;

  1. Αν έχετε ψηφιακή τηλεόραση, φορτώστε το Android με ένα dongle. Δε χρειάζεται να είναι smartTVoύτε HD. Θα χρειαστείτε πληκτρολόγιο και/ή ποντίκι, αλλά μπορείτε επίσης να τη χειρίζεστε με το smartphone.

Ακόμα πιο φτηνό;

  1. Μετατρέψτε το PS2 σε Η/Υ. Θα χρειαστείτε έναν μικρό εξωτερικό δίσκο (περίπου 40-80GB) και αρκετή υπομονή. Δε χρειάζεστε απαραίτητα ψηφιακή τηλεόραση. Επίσης, δεν είναι ακριβώς νόμιμο.

Αυτάκια.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Φτηνοί Η/Υ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.