Ομάδα folding@home

Δανείστε την περίσσια ισχύ του Η/Υ σας, του smartphone ή του tablet σας στην πιο φιλόδοξη προσπάθεια ανάπτυξης θεραπείας εκφυλιστικών νόσων (καρκίνου, αλτζχάιμερ, πάρκονσον, huntington) που έγινε ως σήμερα.
Πρόκειται για μια γιγαντιαία και απίστευτα σημαντική έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford πάνω στη δομή των πρωτεϊνών, η οποία θα αυξήσει σημαντικά την κατανόησή μας για το πώς δημιουργούνται οι ασθένειες αυτές.

Επισκεφθείτε αυτήν τη διεύθυνση, πατήστε «start folding» και κατβάστε το πρόγραμμα.
http://folding.stanford.edu

Για να γίνει πιο ελκυστικό το project, οι χρήστες μπορούν να φτιάχνουν ομάδες και να συναγωνίζονται για το ποια έχει συνεισφέρει περισσότερες μονάδες εργασίας (work units). Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες ομάδες στην Ελλάδα, από πανεπιστήμια, εταιρίες και παρέες.
Φτιάξαμε κι εμείς την ομάδα LigiEpistimi-Greece. Για να μπείτε, δεν έχετε παρά να πατήσετε στο «create profile» και να δώσετε το team number «228071». (Αν κολλήσετε φράψτε μας στα σχόλια ή σε μήνυμα και θα σας βοηθήσουμε).

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνική της αξιοποίησης της υπολογιστικής ισχύος Η/Υ χρηστών από όλον τον κόσμο (distributed computing projects) έχει επιτρέψει την ολοκλήρωση πολύ σημαντικών επιστημονικών έργων, όπως ο υπολογισμός της ηλικίας του Σύμπαντος, τα εμβόλια κατά του AIDS και της ελονοσίας, η αποκωδικοποίηση του DNA και η κατανόηση του μηχανισμού της κλιματικής αλλαγής. Χωρίς αυτήν τη δανεική ισχύ, τα έργα αυτά θα απαιτούσαν πολλά ακόμα χρόνια για να ολοκληρωθούν ή θα ήταν ανέφικτα, εξαιτίας του τεράστιου κόστους τους. Αν οι πρωτεΐνες δε σας εμπνέουν, υπάρχει μεγάλη ποικιλία ερευνών για να διαλέξετε:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_distributed_computing_projects

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.