Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών-εφήβων και ενηλίκων 2015

Δημοσιεύθηκε το νέο πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο για πρώτη φορά δίνει έμφαση στον εμβολιασμών των ενηλίκων, κάτι σχεδόν ανύπαρκτο ως τώρα στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι πιο αναλυτικό και user-friendly από τα προηγούμενα. Είναι επίσης ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα εμβολιασμού στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Το αρνητικό: Δεν περιλαμβάνει το νέο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β, η οποία προσβάλει περίπου 60 άτομα το χρόνο στην Ελλάδα, σπάνια θανατηφόρα. Τέλος, παραμένει το εμβόλιο κατά της φυματίωσης, το οποίο θεωρείται άχρηστο από πολλούς γιατρούς επειδή η φυματίωση έχει εξαλειφθεί από τη χώρα αλλά κι επειδή είναι αποτελεσματικό όταν γίνει αμέσως μετά τη γέννηση, αλλά τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει .

Κατεβάστε τα προγράμματα:

Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων (2015)
Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων
(2015)

Θυμηθείτε: Κάθε εμβόλιο είναι ένα update στη virus/malware definition database του ανοσοποιητικού συστήματος. Κι όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε updated! Καλά εμβόλια λοιπόν!

Αν έχετε αμφιβολίες για το ποια εμβόλια πρέπει να κάνετε εσείς, τα παιδιά σας ή οι δικοί σας, ρωτήστε τον παιδίατρο, τον παθολόγο σας ή το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πολλά εμβόλια μπορεί να τα κάνει κι ο φαρμακοποιός, αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ποιο πρέπει να κάνετε!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.