Συγγραφείς

ligoepistimonas

Ασχολείται λίγο με μια επιστήμη και μετά αλλάζει. Προσπαθούσε επί χρόνια να διαλέξει, αλλά τελικά αποδέχθηκε ότι του αρέσουν όλες. Παρ’ όλ’ αυτά, έχει μια προτίμηση στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες. Σπόυδασε ΤΕΦΑΑ επειδή έτυχε. Θα ήθελε να γράφει περισσότερα άρθρα, αλλά το Vsauce, το Kurzgesagt και το TedEd δεν τον αφήνουν. Οι ήρωές του είναι ο Carl Sagan και ο He-man. Θέλει να σώσει τον κόσμο από τις ψευδοεπιστήμες, αλλά δε μπορεί ούτε να πείσει τους γονείς του ότι το πόσιμο κολλαγόνο δε δουλεύει.

 

Τζι Άι Τζο-άννα

Ορκισμένη εχθρός της ψευδοεπιστήμης, μόλις νυχτώνει κυκλοφορεί με μπέρτα την οποία συχνά πατάει. Όταν δεν προσπαθεί να σώσει την ανθρωπότητα από τον ανορθολογισμό, ασχολείται ερευνητικά με το πώς θα φτιάξει Πόκεμον. Σπούδασε Βιολογία αλλά εύχεται αντί για θέση σε εργαστήριο Μοριακής να καταλήξει σε Ζαχαροπλαστικής.

 

kalodios (Νίκος Εμμ. Σχετάκης)

Ο Νίκος είναι τελειόφοιτος μηχανικός πληροφορικής, όμως τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει το Coaching, το οποίο θέλει να ασκεί με evidence based τρόπο, απαλλάσσοντας το από ψευδοεπιστημονικές προσεγγίσεις. Θεωρεί ότι η επιστημονική γνώση για το πως λειτουργούν οι άνθρωποι και ο κόσμος είναι το καλύτερο εργαλείο για κοινωνική και προσωπική ευημερία. Όνειρο του να βοηθήσει στην προώθηση της γνώσης για την ΔΕΠΥ και του ορθολογισμού.