Άδεια χρήσης

Η σελίδα είναι μη εμπορική και ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση του περιεχομένου της για εμπορικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων συνδρομητικών σελίδων κ.λπ. (Θα σας μηνύσουμε, δεν αστειευόμαστε).

Τα άρθρα της σελίδας είναι πρωτότυπα και ανήκουν στους συντάκτες τους. Η αναδημοσίευσή τους επιτρέπεται χωρίς να αλλοιωθούν, με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται ότι είναι αναδημοσίευση από τη Λίγη Επιστήμη και υπάρχει σύνδεσμος που οδηγεί στο πρωτότυπο άρθρο -όχι απλή αναφορά (εκτός αν έχετε την άδεια του συντάκτη, οπότε κάνετε ό,τι θέλετε και δε μας δίνετε λογαριασμό).
Συνιστούμε όμως την κοινοποίηση. Είναι πιο δίκαιη για τον δημιουργό και τη σελίδα και δε γεμίζει το Διαδίκτυο με αντίγραφα του ίδιου άρθρου.
Τα άρθρα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν ως πηγές για σύνταξη άλλων άρθρων, με αναφορά της πηγής (άλλωστε αυτό γίνεται συνεχώς στην επιστήμη).

Τα αρχεία στα downloads είναι άλλοτε πρωτότυπα κι άλλοτε παρμένα από αποθετήρια ελεύθερου υλικού. Σε κάθε περίπτωση αναφέρεται ο δημιουργός (εκτός αν δε μπορεί να εντοπιστεί). Μπορούν αναδημοσιευτούν με σύνδεσμο που οδηγεί στο πρωτότυπο (εκτός αν έχετε την άδεια του δημιουργού, οπότε κάνετε ό,τι θέλετε και δε μας δίνετε λογαριασμό). Μπορούν επίσης να τροποποιηθούν ή να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία άλλου υλικού, με αναφορά της πηγής.

Οι εικόνες κατά κανόνα είναι ελεύθερες (τις βρήκαμε στο διαδίκτυο, σε σελίδες με ελεύθερο περιεχόμενο), συχνά «πειραγμένες» και σπάνια πρωτότυπες. Σε κάθε περίπτωση αναφέρουμε την πηγή και το ίδιο πρέπει να κάνει όποιος τις αναδημοσιεύσει.

Γενικά υποστηρίζουμε με πάθος το ανοιχτό περιεχόμενο. Παρ’ όλ’ αυτά, διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την ανάκληση περιεχομένου μας από σελίδες που θεωρούμε ότι το χρησιμοποιούν με ανάρμοστο τρόπο (π.χ. αναδημοσιεύουν συνεχώς, κάνουν clickbait κλπ)

Ειδικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς (π.χ. σχολεία) ενθαρρύνουμε τη χρήση του περιεχομένου κι αν χρειάζεστε επιπλέον περιεχόμενο ή πληροφορίες, μη διστάσετε να γράψετε email στη σελίδα ή απευθείας στον δημιουργό (όχι σχόλιο, επειδή μπορεί να αργήσουμε να το δούμε).

Υπάρχει περίπτωση κάποιο περιεχόμενο να έχει διαφορετικούς όρους χρήσης, οι οποίο θα αναφέρονται κατά περίπτωση.

Αν κάποιος θεωρεί ότι έχουμε δημοσιεύσει περιεχόμενο που του ανήκει και δε θα ήθελε να βρίσκεται εδώ ή έχουμε ξεχάσει να τον αναφέρουμε, παρακαλούμε να μας ενημερώσει στο ligiepistimi@gmail.com .

 

Keep sciencing!